Iga Czubak opowiada jak stworzyła kurczaka, który jest wegański, ale go nie odróżnisz od mięsnego

Imponderabilia - Karol Paciorek - Podcast autorstwa Karol Paciorek

Nie żartuję, bo sam próbowałem: Roślinny Qurczak, to autorska receptura za którą stoi Iga Czubak, gdzie produkt wegański w smaku niczym nie odbiega od mięsa z kurczaka. Rozmawiamy o jej biznesie, jak dieta wegańska wpływa na ekologię, oraz dlaczego nawet nie-weganie sięgają po dania roślinne. Robert Makłowicz powiada: nie ma dla mnie znaczenia czy jedzenie jest mięsne, czy bezmięsne, ważne czy jest dobre i my tym tropem podążamy. Zastanawiamy się kiedy fast-food odejdzie zupełnie od serwowania mięsa. Podejmujemy też temat biznesplanu Igi, tego jaką drogę przeszedł jej biznes i jaką rolę w całości procesu odegrał Google Campus.   Aby rozwijać swój pomysł na startup, bądź skalować już ten powstały, warto dołączyć do społeczności Google for Startups na stronie https://www.campus.co/warsaw/  Roślinny Qurczak: https://qurczak.pl/  Rozmowa powstała przy współpracy Google for Startups, bardzo się cieszę że są miejsca gdzie dobre pomysły made in Poland mogą się rozwijać!