#147 kawa speciality w Polsce, czyli Krzysiek Rzyman o ekologicznych kawiarniach i odpowiedzialnym biznesie

Karolina Sobańska - Podcast autorstwa Karolina Sobanska - Poniedziałki

Cały świat kocha kawę, ale wiemy o niej stosunkowo niewiele. Kiedyś piło się rozpuszczalną, potem nasze serca podbiła ta włoska, a teraz najwięcej mówi się o kawie specialty, czyli o tzw. trzeciej fali kawy. O ewolucji branży kawowej i kawiarniach w Polsce opowie nam dzisiaj Krzysiek Rzyman, założyciel kawiarni Stor w Warszawie, autor Zielonego Podcastu i promotor zielonych rozwiązań wśród przedsiębiorców. Dowiemy się czym jest kawa specialty, co wyróżnia ją na tle sieciówek i dlaczego warto po nią sięgać. Zapytam Krzyśka o to czy rzemieślnicza kawa jest ekologiczna oraz czy da się prowadzić kawiarnię zgodnie z filozofią less-waste. Dodatkowo porozmawiamy o tym jak przedsiębiorcy mogą wpływać na zmiany w społeczeństwie oraz redukować swój ślad węglowy.   Ten odcinek powstał we współpracy z marką Brita.    Zielony Podcast: https://rzyman.com/#podcast   Kawiarnia Stor: https://stor.cafe   Coffee Spots Polska: http://coffeespots.pl   Wesprzyj mój podcast - kup moje produkty elektroniczne:   Nowy ebook, czyli "Moje poranne rytuały” http://karolinasobanska.com/rytualy   Codziennik: http://karolinasobanska.com/codziennik   holistyczne pozdrowienia, czyli mój ebook o zdrowym stylu życia: http://karolinasobanska.com/holi   foodbook, czyli mój ebook z przepisami http://karolinasobanska.com/foodbook   więcej produktów, w tym audiobook i pakiet ebooków: http://karolinasobanska.com/sklep   Transkrypcję treści odcinka znajdziesz na mojej stronie: http://karolinasobanska.com/podcast   Obserwuj podcast na Instagramie po więcej ciekawych treści: http://instagram.com/karolinasobanskapodcast