#180: trendy jedzeniowe 2022, czyli o tendencjach w gastronomii i foodie stolicach z Małgosią Mintą

Karolina Sobańska - Podcast autorstwa Karolina Sobanska - Poniedziałki

Jedzenie samo w sobie może być uznane za wielki trend dekady, bo tzw. foodies wydaje się być coraz więcej. O jedzeniu i restauracjach powstają dokumenty i seriale, a my coraz chętniej podróżujemy tylko po to, by dobrze zjeść. W serii trendów 2022 nie mogło zatem zabraknąć gastronomii i nie mogłam wymarzyć sobie lepszej gościni niż Małgosia Minta: dziennikarka kulinarna i podróżnicza oraz fotografka. Opowie nam o wiodących tendencjach jedzeniowych i popandemicznych zmianach.  Posłuchamy o boomie na roślinne mięso i najmodniejszych napojach. Dowiemy się jakie miejsca są pionierami w kulinarnych świecie i dlaczego każdy smakosz powinien odwiedzić Kopenhagę.   Instagram Małgosi: https://www.instagram.com/minta_eats/   Obserwuj mnie na Instagramie po więcej ciekawych treści: http://instagram.com/karolinasobanska   Wesprzyj mój podcast - kup moje produkty elektroniczne: http://karolinasobanska.com/sklep   W tym miesiącu 10% zysków przekazujemy fundacji WOŚP: https://www.wosp.org.pl