Jak katastrofa klimatyczna zmienia piwo (Dział Zagraniczny Podcast#202)

Dział Zagraniczny - Podcast autorstwa Maciej Okraszewski

Kolejny rok z rzędu ocieplenie klimatu powoduje niższe zbiory chmielu i jęczmienia, zmniejsza się też dostępność wody – czyli podstawowych składników do wytwarzania piwa. Czy to oznacza, że w przyszłości stanie się ono towarem luksusowym, a regionalne odmiany zanikną? O tym, jak branża piwowarska próbuje sobie radzić z wyzwaniami katastrofy klimatycznej, opowiada Piotr Sosin – piwowar koncepcyjny z browaru Trzech Kumpli i wiceprezes Polskiego Stowarzyszenia Browarów Rzemieślniczych. 🔊 Odsłuchaj podcastu na stronie ➞ https://dzialzagraniczny.pl/ Lub w aplikacjach: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, oraz wszystkich pozostałych. Jeżeli podoba Ci się ten podcast, to możesz mnie też wesprzeć dobrowolną wpłatą w serwisie Patronite ➞ https://patronite.pl/dzialzagraniczny