115 Odcinki

  1. 68. Taka kuchnia jakie czasy

    Opublikowany: 12.04.2022
  2. 67. Instynkt, zachcianki i intuicyjne jedzenie

    Opublikowany: 28.03.2022
  3. 66. Kocioł ukraiński

    Opublikowany: 11.03.2022
  4. 65. Dobry ferment

    Opublikowany: 23.02.2022
  5. 64. Jedzenie z sukcesem

    Opublikowany: 7.02.2022
  6. 63. Nasza kasza

    Opublikowany: 24.01.2022
  7. 62. Koguci ogon czyli rzecz o koktajlach

    Opublikowany: 14.01.2022
  8. 61. Hej kolęda!

    Opublikowany: 23.12.2021
  9. 60. Święta w Bullerbyn

    Opublikowany: 13.12.2021
  10. 59. Włoska robota

    Opublikowany: 6.12.2021
  11. 58. Kluski. Teoria i praktyka

    Opublikowany: 5.12.2021
  12. 57. No to Pho!

    Opublikowany: 9.11.2021
  13. 56. Wielkie kuchmistrzostwo

    Opublikowany: 25.10.2021
  14. 55. Beza z wody po cieciorce czyli rzecz o wegańskich słodyczach

    Opublikowany: 30.09.2021
  15. 54. Szkoła gotowania

    Opublikowany: 14.09.2021
  16. 53. Zjedz chociaż mięsko

    Opublikowany: 30.08.2021
  17. 52. Street food nasz powszedni

    Opublikowany: 16.08.2021
  18. 51. Literatura dla kucharek

    Opublikowany: 2.08.2021
  19. 50. Kraina lodów

    Opublikowany: 14.07.2021
  20. 49. Nie jedz tego! A dlaczego?

    Opublikowany: 21.06.2021

3 / 6

Podcast o historii kuchni i kuchennych historiach - dla miłośników jedzenia, entuzjastów kulinariów, fanów gotowania. Dla zapalonych foodies i dla tych, którzy dopiero odkrywają fascynujący świat pełen dobrego jedzenia.To nie jest podcast o tym jak upiec placek - raczej o tym kto pierwszy go upiekł, co go do tego skłoniło i jak ta decyzja wpłynęła na losy ludzkości! Zachwycam się chlebem, rozmawiam z ekspertami i pasjonatami, tłumaczę jak dokarmić zakwas i zastanawiam się ile mamy w Polsce rodzajów klusek. Jeśli gastrotematyka jest Wam bliska to pewnie się polubimy. Mam nadzieję, że słuchanie mojego podcastu sprawi Wam przyjemność!Nowy odcinek co dwa tygodnie w poniedziałek!Szczegółowe opisy odcinków i przydatne linki znajdziesz na www.zabawyjedzeniem.pl