Czy sól himalajska jest lepsza od zwykłej?
Dietetyka oparta na faktach - Podcast autorstwa Radosław Smolik

Kategorie:
Sól himalajska w ostatnich latach zyskała w Polsce duży rozgłos i obecnie różową odmianę znajdziemy praktycznie w każdym, większym sklepie spożywczym. Jej popularność nie wynika jednak z ekstrawaganckiego koloru, a sugerowanych właściwości zdrowotnych. W niektórych kręgach sądzi się bowiem, że jest to sól zdrowsza od zwykłej, nudnej, białej soli kuchennej. Jak twierdzą entuzjaści - „krystalizowała się od milionów lat i jest zasobna w mnóstwo niezbędnych dla nas pierwiastków”. Argument niewątpliwie przekonujący i działający na wyobraźnie, ale czy prawdziwy? __ 📩 Zostań subskrybentem newslettera: https://www.dietetykaopartanafaktach.pl/newsletter/ __ 📌 Sprawdź moje dietetyczne eBook'i: https://www.dietetykaopartanafaktach.pl/sklep/ Z kodem: PODCAST __ ✘ Instagram: https://www.instagram.com/dietetyka.opartanafaktach/ ✘ Facebook: https://www.facebook.com/dietetykaopartanafaktach ✘ Soundcloud: https://soundcloud.com/dietetykaopartanafaktach Kontakt: [email protected] __ Montaż i realizacja: Sebastian Duda Instagram: https://www.instagram.com/sebastian.dud4/ Kontakt: [email protected] -------------------------------------------------------------------------------------- Radosław Smolik