Jaki TŁUSZCZ do SMAŻENIA wybrać?

Dietetyka oparta na faktach - Podcast autorstwa Radosław Smolik

Kategorie:

Temat związany z wyborem odpowiedniego tłuszczu do smażenia to ostatnimi laty jeden z najbardziej kontrowersyjnych zagadnień. Jakie cechy powinien mieć najbardziej wzorowy tłuszcz do smażenia? Jaki wybrać? Oliwę z oliwek, olej kokosowy, masło klarowane, olej rzepakowy, czy może inny? __ ✘ Instagram: https://www.instagram.com/dietetyka.opartanafaktach/ ✘ Facebook: https://www.facebook.com/dietetykaopartanafaktach ✘ Soundcloud: https://soundcloud.com/dietetykaopartanafaktach Kontakt: [email protected] __ Odcinek przesłuchać można także na: https://apple.co/2U5O28W https://spoti.fi/2GzodKx https://soundcloud.com/dietetykaopartanafaktach __ Wybrane źródła w postaci linków: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20678538 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17018706 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5066650/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2887943 https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0956713506001344 https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1365-2621.2005.01022.x http://www.zodr.pl/download/technologia/IOR_imp.pdf https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25694709 https://ptfarm.pl/pub/File/bromatologia_2011/1/br%201_2011%20s.%20050-060.pdf -------------------------------------------------------------------------------------- Radosław Smolik